Daca ai cumparat un briceag Victorinox este bine sa cunosti modul de ingrijire al acestuia. Fie ca ai un Spartan, un Huntsman, un Handyman, un Workchamp sau orice alt model de briceag Victorinox cu siguranta vrei sa il pastrezi intr-o stare cat mai buna de functionare pentru o perioada cat mai lunga.

Asadar, iata cateva sfaturi cu privire la ingrijirea unui briceag Victorinox:

Ungerea: atunci cand tai sau cureti fructe cu lama briceagului tau, vei observa ca deseori sucul fructului ramane pe lama briceagului, lipind-o de celelalte lame sau unelte pe masura ce acesta se usuca. Cum rezolvi aceasta problema: Pregateste un vas mic cu apa calduta, apoi introdu briceagul, deschide si inchide de cateva ori lamele pana ce sucul uscat se inmoaie si dispare de pe unelte. Faptul ca il introduci in apa nu trebuie sa iti creeze nici un fel de ingrijorare, intrucat toate modelele de bricege Victorinox sunt fabricate din otel inoxidabil. Dupa ce lamele si uneltele briceagului s-au uscat, este recomandat sa pui o picatura de ulei Victorinox la baza lamelor. Atunci cand alegi uleiul pentru uns briceagul, trebuie tinut cont de cateva proprietati ale uleiului, incluzand siguranta ta atunci cand vei folosi din nou briceagul la taiat fructe, legume sau orice alte alimente. Uleiul Victorinox contine substante care nu sunt daunatoare organismului uman, acesta avand urmatoarele proprietati: fara gust, fara miros, rezistent la factorul imbatranire(nu se degradeaza in timp), foarte bune rezultate in protejarea lamelor briceagului, recomandat in folosirea pentru uneltele care intra in contact direct cu mancarea.

Ascutirea: Din cand in cand vei observa ca lama briceagului are nevoie de un pic de ascutire, direct proportionara cu gradul de folosire a lamei. Ascutirea bricegelor se face cu pile originale de la Victorinox. Lamele se ascut la un unghi de 15-20 de grade. Acest unghi de ascutire va da un unghi de taiere de 30-40 de grade.

Concluzie: indiferent de modelul de briceag Victorinox pe care il ai, asigura-te ca ai grija de el in mod corespunzator, astfel incat sa te bucuri de calitatile lui pentru o perioada cat mai indelungata.

Va asteptam in magazinul nostru online !

Author

Write A Comment