Opinel carbon cu pete?

Daca sunteti posesor de cutite Opinel, in special de cutite Opinel carbon, cu siguranta ati observat cum in decursul a cateva luni pe lama cutitului au aparut mici pete. Acest proces este normal atunci cand vorbim de otel carbon.E bine sa stiti ca otelul carbon trebuie ingrijit pentru a se pastra in timp.
Mod simplu de intretinere lama de Opinel carbon: dupa fiecare folosire lama se curata cu o carpa uscata, astfel incat lama cutitului sa ramana uscata. Procesul de oxidare a otelului carbon este incetinit daca lama se pastreaza uscata.

Ce sa aleg intre opinel inox si opinel carbon?

Daca v-ati lovit de aceasta problema, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand oscilati intre a cumpara un Opinel carbon si un Opinel inox.

Cand sa alegi Opinel inox:

  1. daca intentionati sa folositi cutitul in drumetii, la taiat alimente, atunci aveti nevoie de un Opinel inox. Opinelul inox nu oxideaza (pentru ca este fabricat din otel inoxidabil)
  2. daca nu sunteti pescar si nu il luati in trusa dumneavoastra de pescuit

Cand sa alegi Opinel carbon:

  1. lamele de cutit fabricate din otel carbon se ascut mai usor decat cele din otel inox; daca acest factor este unul crucial pentru dumneavoastra, atunci va trebuie un Opinel cu lama din otel carbon
  2. taisul lamelor din opinel carbon tine mai mult decat in cazul lamelor de cutit din otel inox(idabil).
  3. daca intentioneti sa taiati orice altceva in afara de alimente, atunci un Opinel carbon este alegerea ideala.

 

VA ASTEPTAM IN MAGAZINUL NOSTRU ONLINE !

 

Author

Write A Comment